Mobirise

Wat is het?

De Koolhydraatkenner is een app met een koolhydratentabel. De Koolhydraatkenner werkt op de iPhone/iPod/iPad, op Android telefoons en tablets en op gewone (niet-smart) mobiele telefoons (Java).
De koolhydratentabel in de Koolhydraatkenner is samengesteld door diƫtisten die verbonden zijn aan Diabeter, het Medisch Centrum Leeuwarden en DNO. Hiermee onderscheidt de Koolhydraatkenner zich van veel andere koolhydratentabellen.
Met name bij type 1 diabetes bestaat de behandeling steeds meer uit een combinatie van kennis en technologie. Goed en succesvol gebruik van bijvoorbeeld een insulinepomp vereist ook goede kennis van koolhydraten. De Koolhydraatkenner is een uitkomst omdat daarmee die kennis snel en goed kan worden opgezocht. En goede koolhydraatkennis wordt nog belangrijker nu de insulinepomp gekoppeld kan worden aan de sensor die continue de bloedsuikerwaarde meet.
Na installatie is de koolhydratentabel al opgeslagen op de mobiele telefoon.
Dat betekent dat, als de Koolhydraatkenner eenmaal op je telefoon staat, je de koolhydratentabel kunt gebruiken zonder online te zijn.
Een deel van de opbrengst van de apps gaat naar goede doelen die betrekking hebben op diabetes.